Robin Stjernberg var lika skämtsam och naturlig som han brukar när han mötte upp pressen efter repet nu på onsdagen. Det var en liten märklig presskonferens av flera skäl. Ingen svensk journalist ställde någon fråga och det var betydligt mer välfyllt på såväl Tysklands som Storbritanniens presskonferenser än på Sveriges, trots att det kryllar av svenska journalister här på plats.

När sen pressen fick börja ställa frågor gick det inte bättre. En fråga från en holländsk journalist löd: “Robin, du har ju tävlat för Norge tidigare i junior-Eurovision 2003. Hur känns det att stå på ESC-scenen igen? Ursäkta men jag har aldrig tävlat i junior-Eurovision blev Robins korta svar…

Han fick även frågor om hur han lyckades gå ner i vikt så snabbt och vem hans favorit från semifinalen igår var. Svaret blev holländska Anouk. Han drog även ner en del skrattsalvor när han sa att han kände sig som en prinsessa i sina scenkläder.