Valentina Monettas Crisalide tillhör definitivt en av de stora fanfavoriterna i år. Hon var nyss uppe på scen och repeterade och föga överraskande sker ett klädbyte i den beryktade tempoväxlingen. Valentina inleder sittandes på golvet med en upplyst spåkula i en lång röd klänning vilket speglar dramatiken väl i låtens inledande lugna parti. I disco-delen går hon över till en kortare, men fortfarande, röd klänning. Den här tempoväxlingen har ju diskuterats flitigt och av någon anledning finns det få saker inom populärmusik som anses vara så provocerande som tempoväxlingar. I det här fallet har jag svårt att se det irriterande med det och jag håller en tumme för att den här låten ska ta sig vidare. Men men, fanfavoriter har inte alltid ett bra track-record i de här sammanhangen.

Valentina kan definitivt sjunga. Det märkte jag om inte annat när jag var på San Marinos fest i torsdags och Valentina bjöd på ett långt jazz-gig där hon jazzade till alla låtar, inklusive the Social Network song och Crisalide. I det förstnämnda fallet blev det en förbättring men när det handlar om vissa låtar är ju all förändring en förbättring.