Det talas en hel del om Azerbajdzjan här i Malmö. Detta är i sig inget ovanligt i ESC-sammanhang. Azerbajdzjan har sedan deras debut i tävlingen 2008 kommit som sämst 8:a vilket är ett helt otroligt facit. Allt som oftast har detta varit med hjälp av svenska låtskrivare och även i år finns det svenskt med på ett hörn då John Ballard varit med och skrivit texten till Hold me.

Azerbajdzjan är ju ett väloljat maskineri i de här sammanhangen och Hold me är tveklöst en stark ballad som lyfts av ett starkt scenframträdande av Farid Mammadov och inte minst av dansaren i glasboxen på scenen. Numret inleds med att Farid står ovanpå glaslådan med den instängde dansaren under honom i lådan. Deras synkade koreografi är en ny dimension i de här sammanhangen och tillsammans med Farids säkerhet in i kamerorna så känns detta som den kanske mest givna finalisten från den svårtippade delfinal 2.