Nu är det hög tid att sparka igång bloggandet här på klubbens hemsida. Jag kommer att ge er information om vad som pågår just nu här i Malmö och om vad som komma skall här på hemsidan.

Just nu repar Lettland.

De drar igång semifinal 2 nästa torsdag.Frågan är om man kan glittra så mycket mera än boysen i PeR, som gruppen heter.

Det är hög energi från första tonen. Grabbarna studsar runt i sina silverdräkter. Numret innehåller en del lätt snurriga kameraåkningar. Jag blir smått åksjuk.

Mot slutet av numret “stagedivar” sångaren. Nu när inte publiken är på plats bär Henric von Z och övrig personal upp honom.

Det låter ansträngt i de höga partierna. Låten är ju som ni alla vet ett energiknippe. Men det känns bakåtsträvande. Inte mycket nytt under solen här inte.

Jag sitter i en biosalong av stora mått här inne i Slagthuset. Uppskattningsvis med plats för 500 personer.Repen visas på storbildsskärm. Man får dock bara se varje genomsjungning. Så fort låten är slut försvinner bilden. Den mesta delen av tiden täcks skrämen av loggan med den gigantiska fjärilen, som är symbolen för årets ESC.

Det är många reportar på plats redan nu, de allra flesta från andra länder än just Sverige. Jag har hört både ryska, engelska, tyska och säkert ett antal språk till här inne. På lördag öppnar presscentret ute på arenaområdet. Tills dess får pressen se repen här på Euroclub. Artisterna slussas efter sina rep hit för presskonferenser med speed dating-intervjutillfällen.

Det här är min första dag på Euroclub, varför jag inte kan säga om antalet reportar ökat sedan de två tidigare dagarna.

Nu kommer San Marino på….återkommer!