San Marino: Valentino «The social network»

San Marinos Valentina viser seg å være en unik og mangfoldig sanger. Hva ligger bak det harde arbeidet bak låten du har med i år spør moderatoren. Valentina svarer med at dette åpner jo nye dører å synge på. Det er en unik måte for å utforske og utfordre sine stemmeprakt på. Syngingen gir meg muligheten å reflekterer over låten. Det er fantastisk for meg å synge denne låten som jeg fant som spirituell kjærlighet.

Føler du noe press for å være fra San Marino og representere landet? For meg er det å synge selve livet, og det finnes ingen komplikasjoner med musikk, mens livet er fullt av det.

Hva er hensikten bak denne låten og hvorfor facebook?(ett spørsmål som går til alle i teamet). Ralph Siegel svarer her som låtskriver av the social nettwork. Poenget er å være her ennå i Eurovision 2012 i Baku og ideen kommer fra min datter og jeg er veldig glad jeg fremdeles er i spillet. Som sagt ideen kom fra min datter som hadde en kjærlighet til facebook og det måtte jeg lage en låt i en tid hvor det lå alt om facebook i mitt liv hvor det var stresset å ha det i hodet. Det er en verdens omgivende medium som bruker facebook, og det skal jo tas med litt latter og ironi. Alle i verden kan jo relatere seg til facebook. Derfor måtte jeg det bli en låt om facebook fra meg. Jeg sendte den til San Marino og visste at det hard konkurranse, og vi fant tilslutt Valentina som er en jazz-artist. Det måtte være henne som sang denne låten. Videre spurte jeg mine advokater om det var greit å ha tittel og synge om facebook. Og de sa ja. Men som dere vet så måtte vi endre låt eller droppe ut. Og droppe ut var ikke ett utgangspunkt for oss. Så promoteringen ble utsatt og nylagd materialet for den nye låten.

Valentina: Og man vil jo nå ut i verden med budskapet, og man kan skape hverandres sosiale liv, og kommunikasjon foregår på facebook. Det er veldig mange som synes facebook er det viktigste i livet for fritid, arbeid og skole. For glede, kjærlighet og drøm for å være nær sosiale nettverket.

  1. Norske fanspresident Morten spurte Ralph hvordan det er med å være med for 20 gang, siden han også er med for 20.gang.

Det er en glede å ha vært med så lenge helt siden Waterloo vant i 1974. Alle snakker Eurovision opp, istedenfor ned med låten og fenomenet. Musikken kombinerer verden, siden vi er her i Aserbaidsjan. Musikere er venner med hverandre, og burde være det også. Vi er veldig stolt at vi kunne representere San Marino her i Baku. Det blir mye glede og energi på italiensk, som jeg vil lære meg. Jeg håper det ikke er mitt siste år, men sannsynlighet er det også min siste gang.

  1. Ett av de morsomste spørsmålene som dukket opp nå var fra en talende dukke var hvilken eurovision legende som er din favoritt?

Volare (og refrenget kom som favoritt).

San Marino er ett lite land, så Italia må inkluderes. Og musikken må inkluderes i det utvelge låtene i San Marino, og kulturens musikk fra San Marino er alvorlig å ta med seg inn i Italia og vica verca.